Kunskap som inspirerar
och förändrar.

ANATOMEN

Föreläsningar & utbildningar

Anatomen erbjuder inspirerande föreläsningar, utbildningar och workshops inom ramen för arbetsmiljö, skräddarsydda efter dig och din organisations behov och önskemål.

  • Arbetsmiljö

  • Ledarskap/medarbetarskap

  • Stresshantering

  • Konflikthantering

  • Diskriminering/jämställdhet

  • Kränkande särbehandling

  • Samarbete

  • Hur vi blir ett team

Nytt hos ANATOMEN

Anlita Anna som moderator

Vad händer egentligen i mötet mellan människor? Hur når och förstår vi varandra? På jobbet, hemma, i en ny grupp eller nytt sammanhang. Hur kan vi utvecklas? Vad krävs för att komma framåt?

Anna Canter som moderator är varm, nyfiken, lyhörd och inte rädd att bena i de kluriga frågorna. Med glimten i ögat och knivskarp kompetens tar hon sig an moderatorsuppdrag inom ett område som spänner från arbetsmiljöfrågor till ledarskap, stresshantering och teambuilding.

Med verktygslådan full av strategisk och praktisk kunskap sätter Anna fokus på förändring som framgångsfaktor och inspirerar till att våga tänka och prova nytt. Säker och påläst lyfter hon din konferens till en ny nivå.

Du kan boka Anna för rena moderatorsuppdrag eller välja att kombinera med föreläsning och/eller praktiska övningar. Låt oss diskutera! Hör av dig till anna@anatomen.se för offert och förslag på upplägg.

Det här erbjuder vi

Under Anatomens föreläsningar och utbildningar är det du som deltagare som lägger grunden för såväl innehåll som nivå. Här kan du ta del av hela utbudet och hitta det som passar för just dig!

Moderator

Anna Canter som moderator är varm, nyfiken, lyhörd och inte rädd att bena i de kluriga frågorna. Med glimten i ögat och knivskarp kompetens tar hon sig an moderatorsuppdrag inom ett område som spänner från arbetsmiljöfrågor till ledarskap, stresshantering och teambuilding.

Arbetsmiljö

Här ligger fokus på organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Vi utgår från AFS 2015:04 och går tillsammans igenom de olika lagkraven och vilket ansvar olika aktörer har, någonting Anatomen kallar för VAD och ATT. När vi har fått förståelse för det ställer vi oss frågan HUR. Vi undersöker hur OSA hänger ihop med den fysiska arbetsmiljön och hur OSA får plats i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Ledarskapsutveckling

Hur kan en chef bli en bra ledare? Här får du som chef smarta verktyg för att leda såväl andra som dig själv. Vi lär oss om vad ett coachande förhållningssätt innebär och hur du som ledare kan kombinera det med ett tydligt ledarskap. ATT och HUR är viktiga begrepp under alla Anatomens utbildningar och föreläsningar. Det handlar om att både se resultat och förstå hur resultatet blev uppnått. Tillsammans lär vi oss hur vi kan bygga en bro mellan de två begreppen.

Värderingsstyrt ledarskap

Vilka värderingar har din organisation och vad betyder de egentligen? Det är först när vi vet vad våra värderingar betyder på riktigt som vi kan börja leva upp till dem och förstå hur dessa kan utveckla och bära ledarskapet. Ämnet kan kännas uttjatat, men om du och din organisation jobbar med era värderingar på rätt sätt kan de vara till stor hjälp. Det här är en omtyckt och utvecklande övning!

Stress och stresshantering

Idag vet vi det mesta om stress och stresshantering, ändå är det ett problem som påverkar oss individer och samhället i stort. Stressrelaterade sjukdomar ligger till grund för de flesta sjukskrivningar orsakade av psykisk ohälsa. Under föreläsningen, som även kan kombineras med en workshop, får du som deltagare nyttiga påminnelser om ämnet. En del företag väljer att ha aktiviteten stående två gånger per år.

Konflikthantering

Konflikter banar väg för utveckling. De utmanar gamla mönster och öppnar upp för nya sätt att tänka. Det händer dock att konflikterna tar över och skapar osämja, kränkningar och mobbning. Här lär vi oss hur vi kan dela upp konflikter i olika delar, och metodiskt arbeta med dessa så att de utvecklar istället för att avveckla.

Diskriminering/jämställdhet

Under 2017 infördes nya bestämmelser om aktiva åtgärder i Diskrimineringslagen. Bestämmelserna innebär att arbetsgivaren ska analysera fem områden utifrån en analys på fyra nivåer, och därefter ta fram aktiva åtgärder för varje område. Under utbildningen får du som arbetsgivare och din organisation stöd och utbildning i att upprätta en plan. Målsättningen är att ni efter avslutad utbildning ska kunna genomföra arbetet på egen hand.

BOKA

Föreläsning/utbildning

Välkommen att boka din föreläsning eller utbildning redan idag! Anmälan görs enkelt via mail, telefon eller genom att fylla i kontaktformuläret.